Waarom is het implementeren van een ERP erg belangrijk?

Als je leiding geeft aan een grote organisatie of zelfs de eigenaar bent van een grote organisatie, dan weet je alles van de interne bedrijfsprocessen af. Deze kunnen soms niet soepel verlopen waardoor er erg veel tijd en daarmee ook geld verloren gaat. Dit heeft er grotendeels mee te maken dat er talloze verschillende systemen te vinden zijn die slecht of zelfs niet met elkaar kunnen communiceren. Het is daarom handig om een centraal systeem te gebruiken binnen de organisatie. Eén van de beste systemen die je hiervoor kunt gebruiken, is een ERP systeem. ERP staat voor enterprise resource planning en is zeer uitgebreid. In dit artikel vind je meer informatie waarom het implementeren van een ERP erg belangrijk is.

 

Simpele en complexe taken kunnen geautomatiseerd worden

Eén van de belangrijkste redenen waarom het implementeren van een ERP belangrijk is, is dat het mogelijk is om simpele en complexe taken te automatiseren. Dit zijn voornamelijk interne bedrijfsprocessen. Hierbij kun je denken aan het automatisch verwerken van facturen en salarissen in de boekhouding, maar ook aan het doen van nieuwe inkopen. Als dit werk handmatig gedaan wordt, wat nu waarschijnlijk het geval is, kost het erg veel tijd en daarmee dus ook erg veel geld. In principe is het mogelijk om alle bedrijfsprocessen te automatiseren, maar je moet er wel rekening mee houden dat dat zeer veel geld kan kosten. Aan de andere kant is het ook een investering, want de organisatie zal er juist meer geld door kunnen verdienen aangezien er tijd voor belangrijke zaken overblijft. 

 

All-in-one solution 

Veel bedrijven en grotere organisaties in Nederland weigeren een ERP systeem zoals Planlogic te implementeren. Dit heeft ermee te maken dat veel van deze bedrijven en organisaties denken dat het nodig is om een ontwikkelaar in dienst te nemen. Dit brengt veel kosten met zich mee en ook een hoop administratief werk. Gelukkig is dit niet het geval als je een ERP systeem afneemt bij een van de Nederlandse bedrijven. Ze helpen niet alleen bij het implementeren van het ERP systeem, maar voeren ook de nodige updates door en onderhouden het gehele systeem. Daarnaast verzorgen ze ook de hosting van het systeem en daarmee heb je dus de garantie dat het systeem altijd online staat. Wil je meer weten over ERP systemen, dan is het raadzaam om eens contact op te nemen met Planlogic.nl. Zij zijn ook de ontwikkelaars achter het bekende Planlogic – jouw sap business one partner ERP systeem.

You May Also Like