Nog niet bekend met de HR cyclus? Lees verder

Met een eigen onderneming, is het behouden van een vaste omzet lastig. Als eigenaar dien je je personeel goed op te leiden. Door het goed opleiden van het personeel, vormt het bedrijf een team. Dit bevordert alleen maar het succes van de organisatie. Zoals je leest, is het voor eigenaren van bedrijven zeker een aanrader om eens te kijken wat zij kunnen doen om een beter team te worden. Wil jij een team worden met je werknemers? Kijk dan eens naar de HR cyclus. Deze cyclus zorgt voor de juiste communicatie, maar ook het juiste succes binnen het bedrijf.

 

Betrek je werknemers erbij

Als ondernemer kies je er al snel voor om voor je werknemers een planning te maken. Aan deze planning dient de werknemer zich te houden, zodat het openstaande werk op tijd wordt afgerond. Hierdoor blijven je klanten altijd tevreden, maar wat als je werknemers niet tevreden zijn? Als ondernemer ga je dan al snel zien dat het personeel wegloopt. Het personeel neemt ontslag, of komt niet meer opdagen. Als ondernemer zit je dan met grote problemen. Wil jij dat nou niet hebben en wil jij een team vormen met je personeel? Maak dan een HR cyclus, samen met je werknemers. Het personeel kan hierdoor ook een steentje bijdragen tijdens het maken van een HR cyclus. 

 

Maak een HR cyclus in 7 stappen

Een HR cyclus kun je maken in zeven stappen. Deze stappen ondersteunen het leren en presteren onder de werknemers. Als ondernemer ga je hier later alleen maar van kunnen profiteren. Je creëert namelijk langzamerhand een sterk en blijvend team. Het is eerst belangrijk om de huidige problemen te bespreken. Heb jij eerder met een HR cyclus gewerkt? Kijk dan terug op deze HR cyclus en vraag jezelf af waar het mis is gegaan. Door terug te kijken op deze problemen, weet je sneller welke problemen er nog zijn, maar vooral ook op welke manier je deze problemen kunt oplossen. 

 

De volgende stappen

Stap twee is het formuleren van de uitgangspunten en kernwaarden. Dit kun je zelf doen als ondernemer, maar je kunt ook je werknemers erbij betrekken. Bij stap drie ontwerp je de nieuwe HR cyclus samen met je medewerkers. Tijdens stap vier selecteer je de ondersteunende HR tooling. Bij de vijfde stap ga je beginnen met het experimenteren op een aantal afdelingen. Het is zeker niet verstandig om deze cyclus al toe te passen op het gehele bedrijf. Als er namelijk maar een foutje in zit, kun je hierdoor verlies draaien. Nadat het experiment is afgelopen, ga je terugkijken op deze HR cyclus. Heeft deze cyclus gewerkt? Ligt dan je werknemers in over de nieuwe werkwijze, namelijk de HR cyclus.

 

You May Also Like