Kies voor een zakelijke deelauto en maak de groene en economische keuze!

Als ondernemer wil je waarschijnlijk graag een keuze maken die goed is voor het milieu én de economie. Daarom is een zakelijk auto huren een uitstekende optie! Een deelauto is namelijk veel beter voor het milieu dan privé autorijden, en levert ook nog eens besparingen op voor jou als ondernemer. In dit artikel lees je alles over hoe een deelauto werkt, en wat de voordelen zijn van deze groene en economische keuze.

Wat is een deelauto?

Een deelauto is eigenlijk precies wat het woord zegt: een auto die je deelt met anderen. In plaats van dat je altijd je eigen auto gebruikt, maak je afspraken met anderen om gezamenlijk een (of meerdere) auto’s te gebruiken, oftewel zakelijk leasen zzp. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat jullie iedere werkdag met z’n tweeën in één auto naar kantoor rijden, of dat je een auto deelt met andere ondernemers in jouw buurt.

Waarom kiezen voor een deelauto?

Het grote voordeel van een deelauto is dat je alleen betaalt voor de kilometers die je daadwerkelijk maakt. Dit is veel goedkoper dan wanneer je zelf een auto zou leasen of kopen, want dan betaal je altijd voor het maximum aantal kilometers dat je per jaar kunt rijden. Bovendien hoef je bij een deelauto niet te tanken, omdat dit altijd door iemand anders wordt gedaan. Dit bespaart je dus weer geld en tijd.

Ook voor het milieu is een deelauto beter dan privé autorijden. Dit komt omdat je met een deelauto veel minder kilometers maakt, omdat je afspraken maakt met anderen over wanneer en waar je rijdt. Bovendien worden de auto’s die gebruikt worden voor carpooling vaak zuiniger dan gemiddeld gereden, omdat ze efficiënter worden benut.

Hoeveel kost een deelauto?

Een deelauto kost ongeveer € 10 per maand, hier komt een uurtarief en het aantal kilometers dat je maakt nog bij. Dit is veel goedkoper dan wanneer je zelf een auto zou leasen of kopen, want dan betaal je altijd voor het maximum aantal kilometers dat je per jaar kunt rijden. Bovendien hoef je bij een deelauto niet te tanken, omdat dit altijd door iemand anders wordt gedaan. Dit bespaart je dus weer geld en tijd.

Als ondernemer is het dus goed om na te denken over of je een privé auto wilt of een deelauto. Kies je voor een deelauto, dan maak je niet alleen de groene en economische keuze, maar bespaar je ook nog eens geld op je autokosten! Heb jij ervaring met deelauto's? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

You May Also Like