Hoe kies je een passende verzekering voor je auto?

Worstel je met het vinden van een goede autoverzekering? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat ze precies nodig hebben. Moet je bij het zoeken naar een passende polis letten op de hoogte van de maandpremie of moet je zorgen dat je geen enkel risico neemt en altijd voor de meest uitgebreide polis gaan? Het antwoord ligt in het midden. Wat je nodig hebt, is per auto verschillend. Het goede nieuws is dat wanneer je weet welke criteria je verzekeraar hanteert voor hun polissen, je in een mum van tijd kunt achterhalen welke verzekering voor je auto de beste is. Wij werken dit graag voor je uit. 

Een goedkope verzekering is niet altijd de beste voor je auto

Je bent misschien geneigd om een goedkope autoverzekering te kiezen, omdat je niet veel geld te besteden hebt. Dit is begrijpelijk, maar niet verstandig. Een verzekering is namelijk bedoeld om je kosten te besparen en dus is het vooral belangrijk om te kijken naar welke polis je genoeg dekking geeft. Je wilt namelijk niet dat op het moment dat je schade opgelopen hebt, je verzekeraar je laat weten dat je geen aanspraak kunt maken op een vergoeding. Dan kom je onderaan de streep alsnog in de min uit. Zorg er daarom voor dat je een verzekering afsluit die past bij je wagen. Hoe weet je dit? Door te kijken naar de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar doet namelijk hetzelfde. Weet je niet precies hoe oud je wagen is? Dan kun je op de site van je verzekeraar een handige tool vinden waarmee je op basis van je kentekenplaat de leeftijd van je wagen eenvoudig en snel kunt uitvogelen. 

Kies een verzekering voor je auto die voldoende dekking biedt

Je verzekeraar heeft de basisverzekering in drie opties onderverdeeld omdat naarmate je wagen ouder wordt, de waarde van je auto ook steeds lager wordt. Dat betekent dat oude auto’s vaak niet meer gerepareerd worden als zij grote schade hebben opgelopen. Om die reden worden nieuwe auto’s uitgebreid verzekerd en oude auto’s heel minimaal. Heb je dus een wagen die maximaal zes jaar oud is? Dan kun je deze allrisk verzekeren. Met dit pakket wordt alle denkbare schade uitgekeerd door je verzekeraar. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, dan kun je deze het beste voorzien van de WA+ Beperkt Casco polis. Hiermee kun je geen schade claimen die ontstaan is tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar wel wanneer je schade hebt die ontstaan is door brand, inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Is je wagen ouder dan negen jaar? Dan kun je deze WA verzekeren. Met dit pakket voldoe je aan je plicht, maar je kunt zelf geen schade claimen. 

Je kunt je verzekering uitbreiden met interessante extra’s

Als je wilt, kun je je autoverzekering nog uitbreiden met extra polissen. Waarom zou je dit doen? Omdat je hiermee nog meer uit je verzekering kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een dienst die je kunt inschakelen wanneer je auto diensten weigert. Er zal gelijk assistentie komen die zal proberen om je wagen zo snel mogelijk weer aan de praat te krijgen. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer krijgen. Zo zijn er meerdere interessante extra’s voor je verzekering. Bekijk ze even op de site van je verzekeraar om te zien wat het beste is voor jou. Vervolgens kun je deze extra’s aan je pakket toevoegen en met een paar klikken op je muis je autoverzekering regelen. Meer is het niet.

You May Also Like