Zo breng je sfeer aan in huis

Misschien ken je het wel: je hebt net een nieuw huis gekocht, maar echt sfeervol is het nog niet. De inrichting van de oude eigenaar was misschien te modern en strak naar jouw smaak. Maar hoe zorg je dan dat er sfeer in huis komt? Met deze drie handige tips creëer je een heerlijk knus huis: kleurrijk, warm of juist met een modern Scandinavisch tintje.

Plaats een gaskachel

Met een gaskachel sla je twee vliegen in één klap: je haalt een sfeervolle kachel in huis en je verwarmt je woning ook nog eens extra. Gaskachels zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Je hoeft niet per se een oude gaskachel te kopen. Je kunt ook kiezen voor een gloednieuwe kachel. Moderne kachels op gas laten ook knusse vlammetjes zien, soms zelfs met namaak houtblokken! Zo lijkt het alsof je een heerlijk knisperend haardvuur in huis hebt, terwijl je gewoon bij een veilige gaskachel zit. Een kachel hoeft bovendien niet duur te zijn. En als je huis verder al helemaal af is, vormt een gaskachel een mooie toevoeging op je interieur. Het inrichten van je woonkamer wordt er bovendien extra makkelijk door. Je zet je bank en stoelen gewoon om de kachel heen. Let er wel op dat er een gasaansluiting moet zijn om dit type kachels te plaatsen.

Kies voor kleur

Sfeer ontstaat niet door te kiezen voor een standaardinrichting. Juist door verrassende keuzes te maken, maak je je interieur eigen. Heb je er al eens aan gedacht om je vloer een kleur te geven? Bijvoorbeeld door je houten vloer te verven of een betonlook vloer in een kleur te laten leggen. Of ga juist voor een gekleurd plafond, uniek en stijlvol. Natuurlijk is een bijzonder behang ook een optie. Kies dan wel voor een hoogwaardig kleurrijk behang met een tijdloos design.

Accessoires

Ten slotte kun je helemaal losgaan met woonaccessoires. Voor een knusse en eclectische sfeer combineer je vintage en nieuwe woonaccessoires met elkaar. Koop bijvoorbeeld mooie doosjes en potjes bij de kringloop en combineer deze met nieuwe kussens. Wil je liever een fijne, wat strakkere look? Leg of zet dan niet te veel spullen bij elkaar neer. Juist door te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit creëer je een knusse, maar moderne, Scandinavische look. Zeker als je gebruik maakt van lichte kleuren en hout, krijg je de look die momenteel zo populair is. 

You May Also Like