Daar gaat de supermoeder!

Als moeder heb je uiteraard het beste met je kinderen voor. Je wilt ze alles bieden wat de wereld te geven heeft. Vanaf het moment dat je kindje ter wereld komt, draait jouw leventje om diens ritme en wensen. In deze blog vertel ik je wat je als moeder nodig hebt om alles uit het moederschap te halen voor jou en voor je kleine, of het nu materialistische dingen zijn of niet. Lees je mee?

Het ultieme vervoersmiddel

Nederland is het land van de fietsen. En als moeder kun je eigenlijk niet zonder een goede bakfiets. Je kan er zelfs tegenwoordig voor kiezen om een bakfiets met elektrische aandrijving te kopen. Een elektrische bakfiets kopen kan een behoorlijke investering zijn maar het verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Je haalt de kinderen ermee op en brengt ze weg, doet de boodschappen en nog veel meer. Lekker makkelijk, in de buitenlucht en je bent in beweging!

Voor alle dagen van de week

En uiteraard, als je meerdere kinderen hebt, moet er ook een hoop gepland worden. Als moeder kun je daarom niet zonder een goede planner. Haal een grote planner in de winkel en hang deze op de koelkast op aan het einde van de week bespreek je met het gezin wat de plannen voor de week zijn en wie waar wanneer is en wel of niet 's avonds mee eet. Zo heb je altijd een overzicht en weet iedereen waar die aan toe is.

‘It takes a village…’

Er is een gezegde dat luidt dat het een heel dorp vergt om een kindje op te voeden. In sommige culturen voeden ze een kind vaak ook op met meer mensen dan enkel de twee ouders. In de westerse cultuur is dat niet zo gebruikelijk en komt het al snel op de ouders neer maar het is heus niet zo gek om af en toe wat hulp te vragen. Daar wordt op neer gekeken vanuit de maatschappij maar het kan een hele hoop verlichtingen rust bieden in een gezin. Vraag daarom wat vaker of een vriendin, oom of tante of opa of oma eventjes op wilt passen zodat je als moeder op kunt laden en aan andere dingen toekomt.

Een beetje bijgeleerd

En uiteraard leer je als moeder iedere dag steeds meer over het moederschap en over je kindje. Maar het kan ook heus geen kwaad om af en toe een cursus te doen of een boek op te pakken. Op die manier leer je van anderen die al door de fouten, die jij misschien nog zou  maken, heen zijn gegaan. Zo sla je die stappen over.

You May Also Like