Fotografie in de herfst

De herfst is weer begonnen, dus pak je camera er snel weer bij! Dit is namelijk een heel mooi seizoen voor het maken van prachtige foto’s; vooral wanneer je een liefhebber bent van natuurfotografie. Overal zijn de eerste tekenen van de herfst te vinden. Bomen met mooi gekleurde bladeren, paddenstoelen en nog veel meer! In deze blogpost lees je verschillende tips voor het maken van mooie foto’s in de herfst.

Zoek naar rust en pas je witbalans aan

In de herfst is er van alles in het bos te zien. Takken, boomstammen, paddenstoelen, bladeren enzovoorts. Je wil dit als fotograaf het liefst allemaal vastleggen, maar zet dit niet allemaal tegelijk op één foto. Herfstfoto’s kunnen al snel te druk en chaotisch worden. Let hierop bij het bepalen van je compositie. Zoek bijvoorbeeld naar lijnen en paden om je foto wat rustiger te maken. Het zoeken naar een goed rustpunt voor je foto is een uitdaging die je nooit moet onderschatten. De witbalans van je camera, kan in de herfst al snel in de war raken. Hierdoor ogen je foto’s juist te koel en verliezen ze de mooie warme tinten van de herfst. Erg zonde! Pas daarom ook de witbalans van je camera aan. Een goed ingestelde witbalans zorgt voor natuurlijke foto’s die bovendien ook natuurgetrouw zijn. Dit houdt in dat de werkelijkheid wordt weergeven in de foto.

Neem je statief mee en speel met perspectieven

In een bos is het vaak bewolkt. De sluitertijd is hierdoor te lang om met de hand te fotograferen. Daarom is het ten zeerste aan te raden om in dit soort gevallen je statief mee te nemen. Met een statief fotografeer je gemakkelijk met een langere sluitertijd. Ook hoef je je ISO waarde niet te verhogen en krijg je minder ruis in je foto. Wanneer jij graag paddenstoelen vastlegt op foto’s, kun je het beste het kikkerperspectief gebruiken. Hierbij maak je foto’s van een zeer laag standpunt. Zo kun je de paddenstoel van dichtbij fotograferen en krijg je een rustige achtergrond.

Fotografeer details en neem een vuilniszak mee

Focus je bij het maken van je foto’s niet alleen op foto’s van de gehele omgeving maar richt je ook op details. Dit zijn bijvoorbeeld beukennootjes, eikels, losse paddenstoelen of het mooiste blaadje aan een boom. De beste resultaten kun je vervolgens printen en ophangen in je huis. Dit kan met een Epson 603 cartridge die je online koopt. Heb jij een laserprinter? Ook je toner kopen, doe je gemakkelijk online. De laatste tip is om altijd een vuilniszak mee te nemen wanneer je gaat fotograferen. Zo blijft je kleding schoon!

You May Also Like

Abstract

In de wereld van tuinieren en buitenleven is het slim inrichten van je tuin een kunstvorm geworden. Niet…