Het grote woonkamer-make-over avontuur

Kijk jij ook weleens naar je woonkamer en denk je; hier zou ik zoveel meer mee kunnen? Of heb je eigenlijk het hele plan voor de make-over van je woonkamer al klaarliggen, met het soort epoxy en epoxy resin dat je wil voor die accentmuur er al bij? In welk stadium van het grote woonkamer make-over avontuur je ook zit, laten we er samen doorheen lopen. Komt helemaal goed.  

De eerste helft

Het begint allemaal met een plan; het liefst ook nog een goed plan. Zelfs al heb je al een plan liggen is het toch zaak om nog even mee te lezen. Heb je jezelf namelijk de volgende vraag al gesteld; wat moet jouw woonkamer voor je doen? Niet per se letterlijk, het is een kamer, maar meer gedacht in functie en behoefte. Wat voor behoeftes voel je als je in je woonkamer bent, en welke behoefte wordt er op dit moment niet vervuld? Het verlangen naar een make-over van een ruimte komt namelijk altijd voort uit een behoefte die niet vervuld wordt. Snak je naar wat meer natuurlijk licht, zeker in de winter wanneer de zon niet door de nu geplaatste ramen valt? Wil je een ruimte waarin je mensen comfortabel kan ontvangen en zowel heerlijk met ze kan eten als lekker op de bank een film kan kijken? Of wil je juist een ruimte die helemaal van jou is, waar jij lekker je ding kan doen en alles hebt wat je nodig hebt? Uit die functie en behoefte moet het make-over plan geboren worden. Neem daar dus de tijd voor. 

Sfeer en detail 

Dus, je weet wat je wil met je woonkamer, je weet misschien al welke epoxy resin je nodig hebt voor je muren of je vloer, maar weet je al naar wat voor sfeer je op zoek bent? Dat is namelijk het andere grote geheim aan een toffe woonkamer; de juiste sfeer voor jou. Ergens is sferisch gelukkig zijn met je ruimte ook een behoefte die je moet vervullen. Ga dus na wat voor sferen je mooi vindt én waar je rustig van wordt. Bevind jij je het liefst in moderne, industriële ruimtes met bakstenen accentmuren en veel donkere details, of kom je juist helemaal tot rust in een ruimte met warme kleuren, warme dekens en warme kussens?

You May Also Like