Duurzame oplossingen voor de gewone dag

De wereld verandert en het is nodig dat wij als mensen ook mee veranderen. We kunnen niet meer leven zoals we dat misschien gewend zijn, ondanks dat er niet een directe dreiging is. We moeten voorzichtig met de planeet omgaan. Dat betekent niet dat we onze hele levensstijl om hoeven te gooien, met een paar kleine aanpassingen kunnen we al een groot verschil maken. In deze blog vertel ik je daarover. Lees je mee?

Laat de auto staan

Denk bijvoorbeeld eens aan de auto. Veel mensen rijden van hot naar her, iedere dag. En soms is dat helemaal niet nodig. Natuurlijk is het makkelijk en behaaglijk in de auto, zeker als het buiten stortregent. Maar dat betekent nog steeds niet dat het nodig is. Neem daarom liever wat vaker de fiets, investeer in een goede fiets zoals een bakfiets. Zo kun je ook de kinderen en de boodschappen makkelijk meenemen op de fiets. Niet alleen denk je zo aan het milieu, het is ook nog eens goed voor je lijf aangezien je lekker in de buitenlucht bent en in beweging!

Eigen lekkers uit de tuin

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een moestuintje in hun tuin te beginnen. Natuurlijk is het afhankelijk van je tuin hoeveel ruimte je hebt, maar zelfs op een balkon valt wel een hele hoop te doen. En natuurlijk zal je dan nog steeds naar de winkel moeten voor het een en ander maar door zelf je eten te verbouwen, hoe klein de maten ervan ook is, bouw je weer meer waardering op voor wat er op je bord ligt en daarnaast scheelt het ook nog eens geld in de portemonnee.

Energie van/rondom het huis

Mocht je twijfelen of je misschien in jouw huis wilt investeren als het gaat om duurzame energie, dan is dit nu het teken om het te doen. Kies voor het zuiveren van water uit de grond bijvoorbeeld of laat zonnepanelen op het dak installeren. Ook dit kan een grote impact hebben op jullie dagelijks leven, de dagelijkse kosten en zo ook op het milieu. Daar hoef je niet eens je dagelijkse routine voor aan te passen!

Even opgelet!

En uiteraard moeten we niet vergeten dat we ook op kleinere dingetjes kunnen letten, zo laten we de kraan niet onnodig lopen tijdens het tandenpoetsen en doen we de lichten uit voordat we weggaan. Het is een cliché maar het blijft waar: alle kleine beetjes helpen.

You May Also Like