Overwaarde Hypotheek opnemen, heb jij hier recht op?

Wellicht heb jij recht op het opnemen van de overwaarde van je hypotheek. Het is dan belangrijk om gebruik te maken van de Overwaarde Hypotheek, om te kijken of dit daadwerkelijk zo is. Uiteraard moet je wel rekening houden met een aantal punten. Zo moet je vaak 62 jaar of ouder zijn, en je huis moet meer waard zijn dan je hypotheek. Is dit het geval bij jou, en wil je bijvoorbeeld gaan verbouwen of je pensioen aanvullen? Dan is het handig om nu een overwaardecheck te doen zodat je er gelijk achter komt hoeveel overwaarde je hebt op je hypotheek. Hoe werkt dit dan?

Werking overwaarde check

Als je online de overwaarde op je hypotheek wil checken, dan kun je een deel hiervan opnemen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld alles in één keer of juist gedeeltelijk. Het ligt er maar net aan wat je fijn vindt. Houd er wel rekening mee dat je ook rente betaalt, en deze wordt opgeteld bij je hypotheekschuld. Je zult hier dus niks van merken bij je maandlasten, wat fijn is. Als je hier meer informatie over wilt, dan is het handig om online een afspraak te maken zodat een adviseur je advies kan geven wat het handigste is om te doen in jouw situatie. Je kunt de check namelijk wel online doen, maar als je het echt wil doorzetten moet je een afspraak maken. Wellicht zijn er namelijk nog een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. En wist je dat je hypotheek ook vaak aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting?

Hypotheekrenteaftrek

Wellicht is de rente op je hypotheek ook aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit kan soms enorm veel schelen, omdat je dan minder belasting hoeft te betalen. Hierdoor houd je dus maandelijks meer over. Uiteraard moet je in dit geval ook rekening houden met een aantal punten, die kunnen verschillen per situatie. Ben je benieuwd of jij minder belasting kan betalen door een hypotheekrenteaftrek? Neem ook dan contact op met een adviseur, zodat diegene direct naar je situatie kan kijken en je advies kan geven over wat te doen. Het is zeker de moeite waard om hier tijd in te steken, omdat het maandelijks best veel kan schelen. Je kunt online gemakkelijk een gesprek inplannen, dit kan vaak via de website van een hypotheekadviseur.

You May Also Like