Ondanks het personeelstekort toch moderniseren? wij helpen je op weg

Sinds het einde van de coronacrisis hebben we in Nederland te maken met grote krapte op de arbeidsmarkt. bedrijven in totaal verschillende sectoren lopen tegen problemen aan In de doorontwikkeling van hun bedrijfsvoering en hun producten door dat ze simpelweg niet voldoende personeel hebben. voor de meeste bedrijven is het belangrijk om met de tijd mee te gaan en een tekort aan ICT personeel leidt ertoe dat het lastig is om te moderniseren. in dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn en wat de valkuilen zijn.

moderne dienstverbanden aangaan

De arbeidsmarkt is door de jaren heen sterk veranderd. Enkele decennia geleden was het zodat vrijwel Iedereen in loondienst was en was je een uitzondering als je zelfstandig ondernemer was. tegenwoordig is dat wel anders. een groot deel van de werkende bevolking ziet zichzelf als freelancer of zzp'er. Het is hierdoor lastig voor bedrijven om personeel aan te trekken waarmee ze in staat zijn om hun bedrijf aan te passen aan de moderne tijd. veel bedrijven hebben hiermee te maken, maar gelukkig zijn er ook andere bedrijven die dan weer voorzien in deze behoefte zo zijn er bedrijven die zich specialiseren in ICT detachering. Zij leveren dan weer personeel waarmee het voor andere bedrijven mogelijk wordt gemaakt om op efficiënte wijze de bedrijfsvoering te moderniseren.

Hybride werken als standaard

Werkend Nederland is tegenwoordig gewend aan veel vrijheid en veel thuiswerken. dat betekent dat het verstandig is om niet van je personeel te verwachten dat ze 5 dagen per week op kantoor zitten. Als je dit wel vraagt wil je personeel dan maak je jezelf minder aantrekkelijk als werkgever in vergelijking met je concurrenten. Dit hybride werken betekent niet dat personeel laptops meenemen van kantoor of dat Je moet investeren in dure systemen. Het is tegenwoordig mogelijk om via een hybrid cloud te werken. op deze manier hoef je niet te investeren in dure hardware of software. dit scheelt niet alleen geld, maar je hebt ook nog eens minder personeel nodig. Als je je personeel voor een deel of groot deel thuis laat werken is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je personeel voldoende aansluiting houdt met elkaar en met het bedrijf. het kantoor dient dan meer als plek waar het personeel samenkomt om ideeën te delen of om creatief aan het werk te gaan. ook voor personeelsleden die het thuis misschien wel druk hebben is het fijn om op kantoor een rustige plek te hebben waar ze kunnen werken.

You May Also Like