Alles wat je moet weten over WhatsApp Business en zakelijk bellen via je laptop

In deze blogpost vertellen we je alles over WhatsApp Business. Zo leggen we uit wat het is, wat de voordelen zijn en hoe je het kunt gebruiken om effectief met klanten te communiceren. Daarnaast bespreken we ook zakelijk bellen via je laptop. We leggen uit waarom dit een interessante optie kan zijn voor ondernemers en geven je handige tips!

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is een app die gebruikt kan worden door ondernemers om effectiever te communiceren met klanten. WhatsApp Business biedt diverse voordelen ten opzichte van de normale WhatsApp-app. Zo kun je bijvoorbeeld een profiel aanmaken met informatie over je bedrijf, zodat klanten makkelijker met je in contact kunnen komen. Daarnaast kun je ook automatische antwoorden instellen, zodat je sneller reageert op berichten van klanten.

Zakelijk bellen via je laptop

Zakelijk bellen via je laptop is ook een interessante optie voor ondernemers. Door zakelijk te bellen via je laptop ben je niet afhankelijk van een mobiele telefoon, maar houd je alles op je laptop. Handig wanneer je toch al op je laptop werkt: geen afleidingen van je mobiel! Een voorbeeld hiervan is de Rinkel Webphone. Met dit systeem zet je jouw computer in als telefoon.

De voordelen voor jouw als bedrijf

Als je WhatsApp Business gebruikt, heb je toegang tot een aantal handige features die niet beschikbaar zijn in de reguliere WhatsApp-app. Zo kun je bijvoorbeeld een profielpagina maken met informatie over jouw bedrijf, een welkomstbericht instellen voor nieuwe gebruikers en eenvoudig automatische antwoorden instellen om veelgestelde vragen direct te beantwoorden! De Meta Business Suite is je one-stop shop voor je WhatsApp Business en je social media accounts. Je kunt ze beheren vanuit een enkele interface.

Tegenwoordig kun je met WhatsApp Business ook zakelijk bellen via je laptop of computer. Ideaal wanneer je niet afgeleid wilt worden door je mobiel, en toch op een laagdrempelige manier wilt chatten met je zakelijke contacten of klanten. Daarnaast is het scherm veel groter en kun je makkelijker bestanden delen die bijvoorbeeld alleen op je computer staan.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van WhatsApp Business om zakelijk te bellen, hier zijn twee van de belangrijkste:

1) Het is goedkoper dan traditionele telefonie, omdat je geen minutenpakket of andere vorm van abonnement nodig hebt.

2) Met WhatsApp Business kun je ook goedkoop internationale gesprekken voeren, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijven met klanten of relaties in het buitenland.

Wil je je gesprekken opnemen om bijvoorbeeld je klantenservice te verbeteren en zo je omzet verhogen? Een top idee voor ieder bedrijf! Als je van deze functie gebruik wilt maken, is het echter belangrijk dat je voldoet aan de GDPR-wetgeving. Gelukkig zijn er andere apps beschikbaar die deze functie ondersteunen, WhatsApp ondersteunt deze functie helaas nog niet zelf.

Dus waar wacht je nog op? Met WhatsApp Business heb je meer tijd hebt om je te richten op wat echt belangrijk is – het runnen van een geweldig bedrijf!

You May Also Like