Promoot je product!

Wanneer je iets ontworpen, bedacht of zelfs al geproduceerd hebt, wil je het natuurlijk van de daken schreeuwen. Iedereen moet op de hoogte worden gebracht van jouw nieuwe meesterwerk. Maar ja, hoe doe je dat eigenlijk? En nog belangrijker, hoe doe je dat op een manier die niet afschrikt maar mensen juist nieuwsgierig maakt? In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Waarom promotie belangrijk is

Eerst zal ik je vertellen waarom de promotie van een product belangrijk is. Het ligt redelijk voor de hand maar door iets te promoten, breng je meer mensen op de hoogte van het bestaan van het product. Op die manier breid je ook de groep met potentiële klanten uit. Maar daarnaast kom je ook met mensen in gesprek en kun je van die gesprekken weer leren hoe je jouw product weer beter kunt maken.

Simpel en goedkoop

De makkelijkste en oudste manier van promotie is toch wel de mond-tot-mond reclame. En ik zal die manier hier toch maar noemen omdat het altijd heel effectief blijkt. Omdat men van kennissen over een product hoort, is er meer vertrouwen en komen verhalen sneller vanuit eigen ervaringen waar men ook gevoeliger voor is. Goed, deze manier van promo is niet heel goed te meten en kan ook langzaam lopen.

Je hoeft het niet zelf te doen

En bedenk je ook dat jij de promotie niet helemaal op je hoeft te nemen. Sterker nog, dit is een heel vakgebied op zich en het is dus niet zo gek om dit aan professionals uit te besteden. Grotere bedrijven hebben immers hele afdelingen die hieraan gewijd zijn. Denk voor de promotie voor jouw dienst of product bijvoorbeeld aan een bedrijf als Blauwe Monsters.

Reclame die niet als reclame voelt

Bij Blauwe Monsters wordt jouw product in de zoekmachines gepromoot op een manier die niet als reclame voelt. Namelijk met luchtige blogs die jouw product of dienst noemen, of dit zelfs als onderwerp hebben. Door middel van een linkbuilding strategie, komt jouw zoekterm hoger in de online zoekmachines te staan.

Meer over Blauwe Monsters

Klinkt dit als iets waar je geïnteresseerd in bent? Neem dan contact op met het team van Blauwe Monsters. Zij vertellen je meer over hun manier van werken, geven antwoord op vragen als ‘Wat zijn backlinks?’ en nog veel meer. Zo krijg jij een beeld van wat je kan verwachten en of dit relevant is voor jouw product.

You May Also Like