Avontuur begint dicht bij huis

Wie zegt dat je ver moet reizen voor een beetje avontuur? Gewoon in je eigen buurt of achtertuin kun je al een wereld aan avonturen beleven. Het is niet alleen makkelijk toegankelijk, maar ook nog eens superleuk om te doen met de kleintjes. En laten we eerlijk zijn, voor die kleine avonturiers is de lokale speeltuin net zo’n jungle als de Amazone.

Neem bijvoorbeeld het lokale park. Met een beetje fantasie verandert elk park in een schatkaart vol verborgen mysteries. Organiseer een schattenjacht door hints te verstoppen rondom de speeltuin, de vijver en onder de grote eikenboom waar die vriendelijke eekhoorn woont. Of wat dacht je van kamperen in de achtertuin? Zet een tent op, rooster marshmallows en vertel spannende verhalen onder de sterrenhemel. Het is de perfecte manier om van de natuur te genieten zonder echt ‘weg’ te zijn.

Waterpret voor jong en oud

Zeg je zomer, dan zeg je waterpret! Of het nu gaat om spetteren in het zwembad, springen over de golven aan het strand of peddelen in een kajak, wateractiviteiten zijn altijd een hit. En het mooie is dat je hiervoor niet naar de andere kant van de wereld hoeft te zwemmen; vaak kan dit gewoon in je eigen omgeving.

Heb je zin in wat actie? Ga dan samen met je peuter de golven trotseren. Met speciale peuterdragers houd je ze veilig en dichtbij terwijl jullie samen het water bedwingen. Of misschien is een rustige kajaktocht meer jullie ding. Veel plaatsen bieden speciale routes voor beginners en gezinnen, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan genieten van de mooie natuur om zich heen.

Hoog en droog: avonturen in de lucht

Voor wie liever met beide benen op de grond blijft staan: wat dacht je ervan om samen letterlijk nieuwe hoogtes te bereiken? Klimwanden zijn er in alle soorten en maten en bieden een veilige omgeving waarin jij en je kinderen kunnen leren klimmen en klauteren.

Of vlieg samen door de lucht tijdens een Wild ride heteluchtballonvaart. Terwijl je rustig door de wolken zweeft, kunnen jullie samen genieten van het uitzicht en misschien zelfs dieren spotten vanuit vogelperspectief. Een wild ride zonder wild te zijn – dat is nog eens een onvergetelijke ervaring!

De natuur in trekken

Nederland zit vol met prachtige bossen die wachten om ontdekt te worden. Trek eropuit met een rugzak vol lekkers en ga op ontdekkingstocht door de natuur. Leer je kinderen over verschillende planten en dieren, of zoek naar sporen van bosbewoners.

Kamperen kan ook geweldig zijn, vooral als je kiest voor wildkamperen (waar toegestaan natuurlijk). Met deze do’s en don’ts zorg je ervoor dat jullie veilig blijven en respect houden voor de natuur: laat geen afval achter, maak geen open vuur en blijf op de paden.

Creatief met avontuur

Je hoeft niet altijd naar buiten om avontuur te vinden; soms vindt het avontuur jou! Bouw bijvoorbeeld samen met je kids een avonturenpark in jullie tuin. Gebruik oude dozen, touwen en alles wat je kunt vinden om hindernisbanen en forten te maken.

Een andere moderne schattenjacht die je kunt proberen is geocaching. Met behulp van GPS ga je op zoek naar verborgen ‘caches’ die door anderen zijn achtergelaten. Het combineert technologie met buiten zijn – perfect voor het digitale tijdperk!

You May Also Like