Meer bezorgdheid over veiligheid internet

Een groot deel van de Nederlandse bevolking, namelijk 60%, maakte zich in dit jaar zorgen over hun digitale veiligheid. Denk hierbij onder andere aan openbare wifi of het posten van privacygevoelige/persoonlijke info. Een groot deel gaf daarbij ook aan te maken hebben gehad met onder meer phishing. Hierbij proberen cybercriminelen persoonlijke gegevens zoals je pincode of wachtwoorden te achterhalen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

We zijn steeds meer afhankelijk van het internet en willen overal bereikbaar zijn. Zo ook op openbare wifi-netwerken of hotspots. Openbare wifi-netwerken zijn niet goed beveiligd, het wordt dan ook altijd afgeraden om op openbare wifi-netwerken bijvoorbeeld je bankzaken te regelen. Daarnaast wordt er veel gedownload op het internet. Denk hierbij aan spelletjes, software of muziek. Ook dit kan gevaarlijk zijn. Hier kunnen namelijk virussen in worden verwerkt die op deze manier binnendringen op je computer. Let daarom altijd goed op de bron van de download.

Bezorgdheid over de veiligheid op het internet komt voor in alle leeftijdsklasse en neemt door de toenemende digitalisering ook toe. Veel Nederlanders delen veel informatie via bijvoorbeeld social media. Die, als het niet goed afgeschermd is, ook door iedereen kan worden gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *